Zorg

De zorgverlening wordt volledig afgestemd op de noden en behoeften van de bewoner. We werken met een zorgdossier waar de wensen en behoeften van de bewoners worden opgevolgd.

Onze bewoners worden 24u/24 bijgestaan door professionele verzorging en verpleging. De verpleeg- en zorgkundige medewerkers streven naar maximale comfortzorg. De bewoners worden ook begeleid op vlak van ergotherapie, kinésitherapie.

Zorgafdeling voor personen met dementie

We voorzien in Sauvegarde een aparte, beveiligde en beschermende afdeling voor bewoners met dementie. Waar extra aandacht is aan aangepaste zorg en animatie voor onze bewoners.

Keuken

Onze zorg gaat ook verder dan verzorging. Onze chef kok zal dagelijks een ter plaatse bereide, gevarieerde en verzorgde maaltijd brengen aan onze bewoners met een maximum aan verse producten.

Zora zorgrobot

Zora
de zorgrobot

Onze medewerkers krijgen ook ondersteuning van ZORA. Zora is de eerste ‘humanoide’ robot ter wereld, die rechtstreeks ingezet wordt bij de mensen. De 57 centimeter grote programeerbare robot beschikt over allerlei sensoren.

Zora kon onder meer ingeschakeld worden bij revalidatie oefeningen als ondersteuning van onze kinesitherapeuten of bij een quiz tijdens een animatieactiviteit. Alsook kan Zora helpen om de eenzaamheid te verdrijven bij onze bewoners.